"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд видав "Нафтогазу" площу Палласа

Середа, 13 січня 2010, 11:38

Уряд дозволив видати НАК "Нафтогаз України" без аукціону ліцензію на розробку нафтогазової площі Палласа в межах північно-східного шельфу Чорного моря на глибині залягання продуктивних горизонтів від 3 тис. м до 5,2 тис. м.

Відповідне рішення закріплене розпорядженням Кабінету міністрів від 6 січня, текст якого опубліковано на урядовому веб-сайті, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Цим документом уряд погодився з пропозицією Міністерства охорони навколишнього природного середовища видати "Нафтогазу" без аукціону спеціальний дозвіл на геологічне вивчення, у тому числі дослідно-промислову розробку, з подальшим видобутком нафти і газу на площі Палласа.

Згідно з розпорядженням, термін дії виданої "Нафтогазу України" ліцензії - 30 років.

Реклама:

Як повідомлялося, прогнозні ресурси площі Палласа оцінюються в 157 млрд. куб м газу, які добуваються - у 75 млрд. куб м. Її площа складає 162 кв. км.

На засіданні Кабміну 6 січня міністр охорони навколишнього природного середовища Георгій Філіпчук повідомив, що уряд на найближчих засіданнях може передати НАКу ліцензії без аукціону на розробку вуглеводневих родовищ Абіха і Лучицького, які також розташовані на шельфі Чорного моря.

ДАТ "Чорноморнафтогаз" і НАК "Нафтогаз України" у березні 2007 року підписали з російським "Газпромом" тристоронній протокол про наміри щодо спільної розробки площі Палласа. Проте "Газпром" не виявляє особливого інтересу до цієї площі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!