ЄДАПС надривається, що Тимошенко в нього "украла" мільйони

Вівторок, 12 січня 2010, 14:06

Нардеп від Партії регіонів Василь Грицак заявляє, що прем'єр Юлія Тимошенко украла більше 107 млн. гривень, призначених для консорціуму ЄДАПС.

Про це він заявив у вівторок на прес-конференції, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Грицак відзначив, що консорціум ЄДАПС подав позов до Господарського суду Києва щодо того, що Державне казначейство не розрахувалося з підприємством за виготовлення паспортів, прав водія, інших документів на суму 107 млн. 579 тис. 882 грн.

"Загальна сума - 107 мільйонів 579 тисяч 882 гривні. Я вам скажу, що Тимошенко ці гроші украла. З нею украли Турчинов і Слюз (глава Держказначейства Тетяна Слюз)", - сказав він.

Реклама:

Грицак підкреслив, що ці гроші були сплачені громадянами України державі у вигляді державного збору й інших обов'язкових платежів при одержанні документів.

"Тимошенко украла ці гроші і направила на інші програми. Це злочин. Злочин, що роблять сьогодні Тимошенко, Турчинов, Слюз. Я думаю, що рано чи пізно вони будуть відповідати", - сказав він.

"Усі позови прийняті, зареєстровані і будуть розглядатися", - сказав депутат і уточнив, що позов прийнятий 5 січня 2010 року.

Грицак нагадав про те, що консорціум ЄДАПС зупинив виробництво всіх документів суворої звітності в зв'язку з тим, що уряд України не розрахувався з ЄДАПС по зобов'язаннях за виготовлення документів.

Як повідомлялося, 12 січня перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що конфлікт між урядом і концерном ЄДАПС викликаний бажанням концерну одержати замовлення на 2010 рік і зміцнитися на ринку, а "сенсаційні" заяви компанії не мають під собою жодних підстав.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!