У Франції найкраще жити

Вівторок, 12 січня 2010, 11:17

Найкраще жити у Франції, а найгірше - у Сомалі.

Про це йдеться у опитуванні експертів видання International Living, яке оцінювало якість життя у 194 країнах світу, пише видання "Дело".

На думку експертів, для того, щоб визначити, де на Землі живеться краще, автори дослідження виставили кожної з країн оцінки за 100-бальною системою в різних категоріях.

Усього таких номінацій було дев'ять: вартість життя, дозвілля і культура, економіка, навколишнє середовище, свобода, здоров'я, інфраструктура, ризик і безпека, клімат.

Реклама:

Найкраща країна для життя, Франція, набрала 82 бали. При цьому в трьох номінаціях - свобода, здоров'я та безпека - ця країна заробила максимальний бал - 100.

Втім, лідерство Франції не стало сюрпризом, адже ця країна зайняла верхній рядок списку в п'ятий раз поспіль.

Звичайно, підкреслюють автори рейтингу, у Франції існують проблеми з бюрократією, та й ставки податків високі. Однак неперевершена якість життя, у тому числі найкраща у світі медична допомога, ці недоліки компенсують.

Крім Франції, у п'ятірці найкращих для життя країн виявилися також Австралія, Швейцарія, Німеччина (по 81 балу) і Нова Зеландія (79 балів).

США цього року змогли набрати 78 балів, Великобританія - 73 бали, а оцінка Японії дорівнювала 70 балам. Замикає список Сомалі з підсумковою оцінкою в 30 балів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: