"Нафтогаз" розрахувався з Москвою позиченими грошима?

Понеділок, 11 січня 2010, 13:58

З 6 млрд. доларів, які в 2009 році були використані НАК "Нафтогаз України" для розрахунків з Росією за поставлений газ, 3 млрд. доларів були позичені.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Залучені кошти для розрахунків за газ в 2009 році склали більше 3 млрд. доларів, тобто, з усіх грошей, а це 6 млрд. доларів, які були заплачені за поставки російського природного газу, більше половини було куплено за позичені гроші", - сказав він.

За словами Соколовського, позики бралися прямо або побічно з коштів Міжнародного валютного фонду, з внутрішніх українських банків, залучалися кошти золотовалютних резервів.

Реклама:

"Зовнішні джерела кредитування вичерпані, внутрішній український ринок залишився не реформованим. У зв'язку з цим у нас великий розрив між коштами, які вдається зібрати на українському ринку, їх дуже мало навіть наполовину щоб розрахуватися із зовнішніми боргами", - відзначив він.

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Ющенко заявив, що якщо Україна і надалі буде платити за газ з національних валютних резервів, то через півроку її можна буде оголошувати банкрутом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!