У Ющенка знають, як підняти енергобезпеку країни

Понеділок, 11 січня 2010, 13:35

У 2010 році Україна повинна розвернути нафтопровід "Одеса-Броди" в аверсний режим, оскільки тільки в цьому випадку вдасться підняти рівень енергетичної безпеки держави в цій галузі.

Про це заявив уповноважений президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Я переконаний, що в 2010 році Україна має всі підстави, нібито нарешті розвернути нафтопровід "Одеса-Броди" в аверсний режим і в такий спосіб істотно підняти рівень власної енергетичної безпеки в цьому секторі", - зазначив він.

За словами Соколовського, тільки аверс нафтопроводу дасть можливість забезпечити належним чином альтернативною каспійською та російською нафтою практично всі нафтопереробні заводи України.

Реклама:

Він уточнив, що перш за все ідеться про західно-українські заводи, які на сьогоднішній день відчувають великий дефіцит сировини і в зв'язку з цим там не задіяна значна частина трудового колективу.

Як повідомлялося, раніше Віктор Ющенко звинувачував уряд у зриві роботи нафтопроводу "Одеса-Броди" в проектному напрямі і заявляв, що, незважаючи ні на що, нафтопровід буде працювати в аверсному режимі.

У травні 2009 року президент затвердив План невідкладних заходів щодо забезпечення реалізації проекту Євро-Азіатського нафтотранспортного коридору на базі нафтопроводу "Одеса-Броди".

Використання нафтопроводу "Одеса-Броди" в аверсному режимі було передбачено проектом його будівництва.

Нафтотранспортний проект планувався з метою диверсифікації поставок нафти на українські НПЗ і для розвитку транзитних можливостей країни.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!