Тимошенко вже спеціалізується на видаленнні "ракових пухлин"

Понеділок, 11 січня 2010, 09:26

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко запевняє, що не допустить приватизації української газотранспортної системи.

Про це вона заявила в ефірі "5 каналу" в неділю ввечері, передає агентство "УНІАН".

"Поки я при владі, в опозиції, поки я жива, я не допущу, щоб газотранспортна система, яка є нашою зброєю в зміцненні нашої незалежності - і політичної, і енергетичної - щоб хто-небудь на це зазіхав", - сказала Тимошенко.

Прем`єр наголосила, що зараз ГТС України знаходиться у державній власності.

Реклама:

"Я прибрала з газотранспортної системи всі ці ракові пухлини, які були запроваджені в тому числі і сьогоднішніми кандидатами в президенти - це RosUkrEnergo, яка по суті вже у нас забирала цю газотранспортну систему. Сьогодні ми маємо власність, маємо шлях до енергетичної незалежності України і ми будемо його зміцнювати", - додала вона.

Тимошенко нагадала, що саме завдяки її зусиллям та підтримці її фракції в парламенті було ухвалено закон про неможливість приватизації ГТС.

"Ми захистили газотранспортну систему на всі часи, сказавши, що її не можна приватизувати, створювати консорціуми, передавати в оренду, в будь-які спільні підприємства", - зазначила глава уряду.

Як повідомлялося, президент Віктор Ющенко заявляв, що метою газової політики уряду є здача української газотранспортної системи.

За його словами, нині Україна втратила вже майже 70% своєї газотранспортної системи.

Ющенко пояснив це тим, що уряд підписав газові угоди, які ведуть до банкрутства НАК "Нафтогаз України", на балансі якого знаходиться українська ГТС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!