"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google торгуватиме електроенергією

Неділя, 10 січня 2010, 12:38

Інтернет-гігант Google має намір створити власний енергетичний підрозділ Google Energy, щоб забезпечити електроенергією свої центри обробки даних.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Напередодні компанія подала заявку на отримання ліцензії для роботи в енергетичному бізнесі, включаючи торгівлю електроенергією, до Федеральної комісії США з регулювання в області енергетики.

Метою створення дочірньої компанії Google Energy LLC є контроль і управління витратами з використання електроенергії, а також гнучкіше використання тарифів з оплати електроенергії.

Реклама:

За словами офіційного представника Google Нікі Фенвік, підрозділ також займатиметься питаннями альтернативної і поновлюваної енергії.

Нещодавно в своєму інтернет-блозі компанія опублікувала повідомлення про те, що збирається приділяти особливу увагу "екологічності" своєї діяльності. Зокрема, Google планує скоротити викиди парникових газів в атмосферу.

Експерти відзначають, що дата-центри компанії споживають величезні обсяги електрики, і масштаби енерговитрат постійно ростуть.

За даними енергетичного відомства США, на частку телекомунікаційних і ІТ-компаній припадає 3% всього споживання у США енергії, або 120 мільярдів кВт-год щорічно.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: