"Укрнафта" спробує зібрати акціонерів у січні

Середа, 9 грудня 2009, 19:20

Нафтовидобувна компанія "Укрнафта" має намір на позачергових зборах акціонерів 26 січня 2010 року розглянути питання підписання угоди про співробітництво й взаєморозуміння між компанією, її міноритарними акціонерами й Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України", як власником 50%+1 акції.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу "Укрнафти".

До порядку денного зборів включені питання про підписання відповідного документа.

Також акціонери розглянуть питання про розподіл прибутку і виплату дивідендів за підсумками діяльності в 2006-2008 роках, про затвердження річного звіту, балансу компанії за 2006-2008 року, про внесення змін і доповнень в статут, зміну голови й членів спостережної, ревізійної комісії, членів правління.

Реклама:

Крім того, на зборах планується заслухати звіт "Укрнафти" про діяльність її дочірніх компаній.

Акціонери також розраховують зобов'язати "Укрнафту" надати НАК фінансову звітність за 2007 і 2008 роки, складені за міжнародними стандартами, і зобов'язати компанію до 1 липня 2010 року провести міжнародний аудит.

Як повідомлялося, у 2008-2009 роках всі 8 спроб провести збори акціонерів "Укрнафти" закінчилися невдачею.

Востаннє акціонери найбільшого нафтовидобувного підприємства країни збиралися 23 травня 2007 року.

Співвласник Приватбанку Ігор Коломойський прогнозує, що акціонери "Укрнафти" зможуть винести рішення про виплату дивідендів після підписання акціонерної угоди із власником 50%+1 акцій компанії - НАК "Нафтогаз України".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: