Carlsberg може закрити завод в Україні

Середа, 9 грудня 2009, 17:00

Carlsberg Group не виключає можливості закриття одного з українських пивзаводів при подальшому підвищенні в Україні акцизів на пиво.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Carlsberg Group в Україні.

"Якщо тиск держави на пивоварну галузь збільшиться, цілком імовірно, що ми будемо змушені закрити один з діючих заводів компанії", - йдеться у повідомленні.

Компанія відзначає, що в країні спостерігається падіння пивного ринку, особливо після підвищення акцизу в липні 2009 року, яке призвело до підвищення цін на пиво.

Реклама:

"На тлі низької купівельної спроможності населення країни підвищення цін на пиво спровокувало ще більше падіння ринку в цьому році", - наголошується в повідомленні.

Прес-служба нагадала, що раніше Carlsberg Group повідомляла про намір інвестувати кошти в будівництво ще одного пивоварного заводу в Україні, але у зв'язку зі скороченням пивного ринку і відсутністю перспектив його розвитку відмовилася від будівництва заводу ще торік.

"Найближчим часом повертатися до цього проекту не плануємо, оскільки стрімке падіння пивного ринку продовжується", - йдеться в повідомленні.

"Славутич, Carlsberg Group" (раніше - ВВН-Україна) є однією з найбільших пивоварних компаній в Україні. До її складу входять ВАТ "ПБК "Славутич" у Запоріжжі, Київський пивоварний завод "Славутич" і ВАТ "Львівська пивоварня".

В Україні компанія представляє бренди "Славутич", "Львське", Tuborg, Carlsberg, Forester's, Holsten, "Балтика", "Арсенал", "Хмільне", Pepsi, 7UP, квас "Тарас".

Як повідомлялося, Україна з 1 липня 2009 року підвищила ставку акцизного збору на пиво на 93,5% - до 0,6 гривень за літр.

Крім того, у Верховній раді зареєстровано декілька законопроектів, які передбачають подальше значне підвищення акцизів на пиво.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: