"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ярославський розповів, скільки витратив на Євро

Середа, 9 грудня 2009, 14:29

Президент групи DCH Олександр Ярославський вважає, що "є живим прикладом того, як можна з успіхом, задоволенням і радістю інвестувати в Харків".

Про це він заявив, виступаючи на інвестиційному форумі IFIK, повідомляє агентство "УНІАН".

Доповідь Ярославського була короткою і стосувалася виключно сум, які його компанія інвестувала в підготовку до Євро-2012, зазначає агентство.

За його словами, "загальна вартість "Металіста" - 670 млн. гривень. З них обласний бюджет виділив 85 млн. гривень, міський, - 50 млн., і держава - 210 млн. Залишок за обласним бюджетом - 35 млн. гривень, 15 млн. - за міським бюджетом, і 36,6 - за центральним бюджетом. Якщо все скласти, то виходить 325 млн. інвестувала група DCH. Це те, що стосується стадіону".

Реклама:

Якщо говорити про аеровокзальний комплекс, продовжив Ярославській, то "порядок цифр там такий: 64 мільйони євро - термінал (близько 640 млн. гривень), і 727 млн. по титулу - це проект нової злітної смуги. Сюди ще можна додати 40 млн., які ми витратили на дороги (три дороги навколо "Металіста" - Державинська, Власовський, Храмова). 80 млн. - дитяча футбольна Академія. І 90 млн. гривень ми витратили на тренувальну базу в селищі Високе".

Як повідомлялося, 5 грудня у Харкові відбулася урочиста церемонія відкриття реконструйованого до Євро-2012 стадіону "Металіст".

У 2007 році стадіон "Металіст" було внесено до державної цільової програми підготовки і проведення в Україні фінальної частини Чемпіонату Європи 2012 року з футболу, і зараз він розглядається УЕФА як об`єкт, на якому проводитимуться матчі ЧЄ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: