"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко "зірвався" на Тимошенко за 12 мільярдів

Середа, 9 грудня 2009, 12:57

Президент Віктор Ющенко доручив Службі безпеки України перевірити антикорупційну діяльність податкової та митної служб.

Таке доручення він дав на нараді з питань протидії корупції, контрабанді, нелегальній міграції та наповнення бюджету, повідомляє агентство "УНІАН".

Ющенко зауважив, що, за оцінками фахівців, рівень тіньової економіки в Україні у першому кварталі 2009 року зріс на 7%, порівняно з першим кварталом 2008 року.

За його словами, так могло відбутися лише за однієї умови - якщо працівники податкової, митної служб, міліції "зрослись з криміналітетом".

Реклама:

"Без державного службовця тіні немає", - сказав Ющенко.

Він зауважив, що сьогодні тіньове виробництво становить 36% від офіційної статистики щодо внутрішнього валового продукту.

Він закликав податківців спільно з урядом, який призначає керівників податкової служби, нести повну відповідальність за те, що відбувається в економіці.

Ющенко висловив думку, що сьогодні сама влада, по суті, є корупціонером. Зокрема, він зауважив, що уряд цього року авансом стягнув податків і зборів на суму 12 млрд. гривень.

"Це не корупція? Скажіть, будь ласка, за яким законом уряд та прем'єр-міністр наперед стягли 12 млрд. грн. Яким законом, пане генеральний прокурор і всі панове присутні? Чому ви дозволяєте так беззаконно поводитись Міністерству фінансів, міліції? Чи це не корупція в державі?", - запитав президент.

Він також поцікавився, чому до сьогоднішнього дня ні прем'єр-міністр, ні міністр фінансів не відповіли за законом за стягнення податків наперед. "Чому не працює закон, чому не працює нагляд за додержанням закону?", - запитав Ющенко, додавши, що хабарництво та корупція стають способом існування податкової інспекції.

"Кому ми доручаємо боротьбу з корупцією - тому, хто її творить", - заявив президент.

Навівши конкретні факти корупції в податкових, в митних органах, Ющенко дав доручення СБУ перевірити діяльність цих органів.

"Вибачте, що зриваюсь, але це не робота на Україну", - сказав президент, зауваживши, що взагалі цим питанням мав би займатись не він, а правоохоронні органи та прем'єр-міністр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: