"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Київенерго" розрахувалася з "Газом України"

Вівторок, 8 грудня 2009, 17:21

Компанія "Київенерго" перерахувала дочірньому підприємству НАК "Нафтогаз України" - "Газ України" 170 млн. гривень боргу за газ, сплативши борг за поставлене паливо, яке було використано в листопаді для виробництва електроенергії.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу компанії.

Сума погашеного боргу за минулі періоди становила 5 млн. гривень.

"Ситуація зі сплатою за паливо для одержання теплової енергії залишається складною. "Київенерго" не має можливості в повному обсязі розраховуватися за паливо. Адже всіх коштів, отриманих від споживачів, не вистачить навіть на оплату палива, не враховуючи інші обов'язкові витрати: податки, зарплати, ремонти", - наводяться в повідомленні слова фінансового директора компанії Михайла Уткіна.

Реклама:

Він також повідомив, що борг Київської міської державної адміністрації перед "Київенерго" становить 1,3 млрд. гривень.

За даними "Газу України", станом на 7 грудня борг енергокомпанії за поставлений з 1 жовтня 2008 року газ становить 865 млн. гривень.

Як повідомлялося, "Київенерго" 14 жовтня погасила перед "Газом України" 130 млн. гривень боргу за газ, 30 жовтня - 157,4 млн. гривень.

50%+1 акція "Київенерго" перебувають у державній власності й передані в статутний фонд Національної акціонерної компанії "Енергетична компанія України". 20,35% акцій володіє кіпрська Kapiton Trading Limited, а 15,72% - Bledsoe Holdings ltd.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!