Нові корвети для ВМС України будуватиме Чорноморський суднобудівний

Вівторок, 8 грудня 2009, 16:29

Серійним виробником нового корвету для Військово-морських сил України виступить державна акціонерна холдингова компанія (ДАХК) "Чорноморський суднобудівний завод" (ЧСЗ).

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело в уряді.

За словами співрозмовника агентства, відповідне рішення ухвалене за підсумками оголошеного на початку листопада тендера Міністерства оборони.

"Одним із ключових критеріїв при виборі серійного виробника під значиме для держави замовлення стала наявність у ЧСЗ багаторічного досвіду побудови військових кораблів різного призначення", - зазначив співрозмовник агентства.

Реклама:

Закладка головного корабля намічено на 2010 рік, сказав він.

Як відомо, наприкінці листопада комісія Міноборони підписала акт приймання технічного проекту нового корвета для військово-морських сил держави.

Розробником проекту виступило казенне підприємство "Дослідно-проектний центр кораблебудування".

Автономність плавання військового корабля, який буде діяти не тільки в операційній зоні Чорного, але і Середземного моря, - 30 діб, водотоннажність - 2,5 тис. тонн. Постачальниками озброєння виступлять Франція, Німеччина, Італія.

Згідно з експертними оцінками, обсяг фінансування на підготовку виробництва оцінюється в 10-20% вартості нового корабля, вартість корабля аналогічного класу на світовому ринку оцінюється приблизно у 250-300 млн. євро.

Раніше передбачалося, що головний корабель буде переданий замовнику в 2012 році. В цілому до 2025 року планувалося побудувати 10 кораблів.

ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод" - найбільше підприємство галузі в Україні та одне з найпотужніших у Європі, засноване в 1897 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: