Немиря у Вашингтоні просить гроші у МВФ

Вівторок, 8 грудня 2009, 15:11

Віце-прем'єр-міністр у справах європейської та міжнародної інтеграції Григорій Немиря провів консультації з керівництвом Міжнародного валютного фонду щодо надання Україні наступного траншу.

Зустріч відбулася у рамках робочого візиту Немирі до Вашингтону, повідомляє агентство "УНІАН" з посиланням на прес-службу уряду.

Сторони обговорили стан та перспективи співпраці між Україною та МВФ та необхідні кроки для виділення наступного траншу МВФ.

У цьому зв'язку Немиря запевнив, що уряд України докладає всіх зусиль для того, щоб виконати зобов'язання перед МВФ та наголосив, що подальша успішна співпраця з МВФ є надзвичайно важливою для України, оскільки це дозволить нашій країні поступово і впевнено виходити з кризи.

Реклама:

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд у листопаді 2008 року прийняв рішення про надання Україні дворічної програми кредитування stand-by на суму близько 16,4 млрд. доларів.

З 2008 року Україна одержала вже три транші кредиту МВФ на загальну суму 12 млрд. доларів.

Після підписання президентом Віктором Ющенком 30 жовтня закону про підвищення соціальних стандартів директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан заявив, що фонд продовжить співпрацю з Україною тільки після завершення президентських виборів, які заплановані на січень 2010 року.

Разом з тим, 9 листопада представництво МВФ в Україні повідомило, що фонд готовий до співпраці з Україною за умови досягнення консенсусу всіма гілками влади.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!