Севастополь віддасть міськраду в заставу, щоб виплатити борги?

Вівторок, 8 грудня 2009, 14:08

У Севастополі для того, щоб розрахуватися з боргами за енергоносії, адміністрація міста може закласти будівлю адміністрації, міськради чи іншу комунальну власність.

Про це заявив на апаратній нараді в Севастопольській міській державній адміністрації її голова Сергій Куніцин, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Будемо закладати будівлю адміністрації, може бути, міськради, може бути, якусь іншу комунальну власність. Але це єдина умова, за якої Севастополь зможе отримувати тепло безперебійно", - сказав він.

Голова, зокрема, підкреслив, що ситуація з газо- і теплопостачанням Севастополя близька до критичної. Причин кілька: борги, що накопичилися міських комунальних підприємств по оплаті за енергоносії, і ситуація з ТЕЦ, яка практично відключена від подачі природного газу.

Реклама:

За твердженням Куніцина, "місто повинно за енергоносії близько 19 млн. гривень, і тільки особиста домовленість міського голови з головою правління НАК "Нафтогаз України" Олегом Дубиною дозволила зберегти газопостачання міста".

Однак, за словами Куніцина, "до 16 грудня місто зобов'язане взяти кредит, щоб розрахуватися з боргами, і відповідні домовленості з банком вже є".

За інформацією Головного управління ЖКГ Севастопольської міськдержадміністрації і голів районних адміністрацій, через різні аварійні ситуації на сьогоднішній день тепло не отримують мешканці 19 житлових будинків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!