Мінекономіки пояснило інфляцію у листопаді

Вівторок, 8 грудня 2009, 13:17

Міністерство економіки пов'язує ріст інфляції на 1,1% у листопаді з підвищенням цін на продовольчі товари й тарифів на житлово-комунальні послуги.

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на Мінекономіки.

"Ціновий індекс у листопаді був сформований зростанням цін під впливом сезонних факторів на продовольчі товари (на 1,6%), а також підвищенням тарифів на житлово-комунальні послуги в основному за рахунок підвищення вартості гарячої води й опалення (2,3%)", - йдеться в повідомленні.

Серед факторів, які стримували інфляційну динаміку в листопаді, Мінекономіки називає високий урожай зернових у 2009 році, продовження тенденції припливу депозитів фізичних осіб у банківську систему (+1,5% за листопад), скорочення споживчого попиту.

Реклама:

Мінекономіки зазначає, що зафіксований у листопаді 2009 року показник рівня інфляції (1,1%) є найнижчим листопадовим ростом за останні 7 років.

Міністерство не наводить ніякої інформації щодо того, чи планує уряд переглядати свій інфляційний прогноз на 2009 рік, що зараз становить 9,5% при росту цін за січень-листопад 11,3%.

Як повідомлялося, у листопаді інфляція становила 1,1%, за січень-листопад - 11,3%.

Кабмін прогнозує інфляцію 9,5% за підсумками 2009 року.

За 2008 рік споживчі ціни зросли на 22,3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: