"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко розкритикував "дивовижний НЕП" Тимошенко

Понеділок, 7 грудня 2009, 19:42

Президент України Віктор Ющенко назвав ініціативу прем'єр-міністра Юлії Тимошенко щодо нової редакції Бюджетного кодексу "дивним НЕПом".

Про це він заявив, виступаючи на урочистих зборах, присвячених 13-річчю Рахункової палати, повідомляє агентство "ЛігаБізнесІнформ".

"Останній шедевр - і спасибі парламенту, що це не було прийняте, - це спекуляції навколо місцевих бюджетів країни, ідея сформувати на 2010 рік бюджет країни з 12 тисяч місцевих бюджетів. Це можна уявити? З Києва формувати 12 тисяч бюджетів?", - наголосив Ющенко.

За словами голови держави, неможливо, не маючи навіть статистики по сільській раді, сформувати 12 тисяч місцевих бюджетів.

Реклама:

"За стільки років української незалежності затверджувати в Києві 12 тисяч бюджетів - це дивовижний НЕП", - сказав він.

Ющенко відзначив, що в таких ситуаціях неможливо забезпечити механізм фінансових відносин, довести ці ресурси і проконтролювати їх використання.

Нагадаємо, у липні 2009 року президент Віктор Ющенко скористався правом вето щодо закону "Про внесення змін до Бюджетного кодексу України" N2709, а 21 жовтня Верховна Рада не змогла подолати це вето.

Народні депутати направили кодекс на доопрацювання до Бюджетного комітету ВР, але і 1 грудня президентське вето парламентом подолане не було.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: