Пинзеник критикує виконання доходів держбюджету за рахунок коштів МВФ

Понеділок, 7 грудня 2009, 17:55

Екс-міністр фінансів Віктор Пинзеник вважає неприпустимим виконання доходів державного бюджету за рахунок зарахування коштів Міжнародного валютного фонду.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Пинзеника, передає агентство "Українські новини".

"Головним платником податків, що забезпечив майже стільки ж (надходжень у листопаді), скільки Податкова й Митниця разом узяті, став Міжнародний валютний фонд, кошти якого в сумі 14 млрд. гривень зараховані в доходи українського бюджету", - сказано в повідомленні.

Пинзеник вважає таку практику неприпустимою.

Реклама:

"МВФ - кредитний інститут, і кошти від нього мають позикову природу. Вони можуть покривати дефіцит держбюджету, а не формувати його доходи", - зазначає екс-міністр.

У листопаді, згідно з повідомленням, у загальний фонд держбюджету надійшло 31,3 млрд. гривень, у тому числі Державна податкова адміністрація акумулювала 9,1 млрд. гривень, Державна митна служба - 7,2 млрд. гривень, а інші ресурси забезпечені шляхом зарахування коштів МВФ.

Пинзеник оцінює дефіцит консолідованого бюджету в 88 млрд. гривень.

Як повідомлялося, раніше секретаріат президента заявив про виконання дохідної частини держбюджету в листопаді за рахунок коштів МВФ.

За даними головної служби соціально-економічного розвитку секретаріату, показник доходів загального фонду держбюджету в листопаді (31,3 млрд. гривень) майже наполовину складається з коштів, які за своєю природою не є мобілізованими з економіки.

Держказначейство раніше заявило про виконання плану надходжень до держбюджету на 96,9% у січні-листопаді.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: