Дерипаска вже не поспішає на IPO

Понеділок, 7 грудня 2009, 16:50

Компанія "Русал" не буде поспішати з проведенням IPO на тлі зростаючих цін на алюміній.

Про це повідомило джерело в банківських колах, близьке до процесу підготовки розміщення акцій компанії, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Ситуація на алюмінієвому ринку поліпшується, це сприяє зростанню оцінки ринкової вартості "РусАла", сказало джерело.

Ціна вже досягла 2116 дол. за тонну алюмінію, очікується, що в першому кварталі 2010 року буде досягнута відмітка 2500 дол.

"Тоді ринкові умови для лістингу "РусАла" будуть більш сприятливими", - сказало джерело.

"РусАл" планує розмістити 10% акцій в Гонконгу та Парижі.

У понеділок комітет Гонконгської біржі повторно розглядав заявку "РусАла" на лістинг і знову не прийняв остаточного рішення - йому потрібно більше часу на вивчення документів, сказало джерело.

Рішення комітету поки що немає, підтвердив співрозмовник в іншому банку, що готує IPO "РусАла".

Минулого тижня основний власник та гендиректор "РусАла" Олег Дерипаска вже зробив заяву, що свідчить про те, що компанія не ставить завдання розмістити акції до кінця року, укластися в гранично жорсткий графік.

"Немає проблем (у випадку зміщення термінів IPO на 2010 рік). У нас дуже хороший cash flow", - сказав Дерипаска в інтерв'ю Financial Times.

Він відмовився від подальших коментарів щодо графіка підготовки до IPO, пославшись на правила лістингу, додавши лише, що кредитори компанії не вимагають від неї обов'язково розміститися до кінця року.

До числа організаторів IPO "РусАла", як очікується, увійдуть Credit Suisse, BNP Paribas, Bank of America, Bank of China, "Ренесанс Капітал", ВТБ, Сбєрбанк і "Тройка Діалог".

Найбільшим покупцем акцій компанії в рамках IPO повинен стати Внєшекономбанк. Наглядова рада держбанку вже схвалив можливість покупки до 3% акцій "РусАла".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: