З Тимошенко економіка завжди летить вниз - Єхануров

Понеділок, 7 грудня 2009, 14:23

Держбюджет на 2010 рік готується вручну в інтересах окремих політичних сил.

Таку думку висловив перший заступник глави Секретаріату президента, лідер київського осередка "Нашої України" Юрій Єхануров в ефірі Житомирської телекомпанії "Союз-ТВ", повідомляє прес-служба глави держави.

"Зараз йде робота над бюджетом. Президент попередив, що бюджет має бути реалістичним і що параметри його потрібно обговорити зараз, щоб не закладати показники, орієнтовані на зростання, а потім ходити з шапкою по світові і збирати гроші", - сказав він.

"При Тимошенко економіка так само летить вниз, як і у 2005 році. Треба вже поступитися, дати місце іншим людям, які здатні управляти економікою", - підкреслив Єхануров.

Реклама:

Він нагадав, що урядом був непрофесійно сформований бюджет 2009 року.

"Були закладені максимальні видатки, адже чомусь передбачалось зростання економіки, хоча всім було зрозуміло - буде серйозне падіння. І дійсно, економіка у нас скоротилася більше ніж на 15%", - зазначив заступник глави Секретаріату президента.

Як наслідок, зауважив Єхануров, уряд був вимушений робити зовнішні запозичення.

"В результаті тільки наступного року лише за проценти кожен українець вимушений буде заплатити в середньому 2 тис. доларів", - підкреслив заступник глави він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!