"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Пенсійний фонд має сплатити пенсіонерам у 13 разів більше, ніж у нього є?

Неділя, 6 грудня 2009, 17:16

Пенсійний фонд досі виконує свої зобов'язання з пенсійних виплат лише завдяки отриманню позичок з державного бюджету.

Про це говориться в аналітичній записці  щодо фінансового стану Пенсійного фонду за січень-листопад 2009 року, оприлюдненій прес-службою президента Віктора Ющенка, повідомляє агентство "УНІАН".

Так, з початку року на покриття дефіциту Фонд отримав з державного бюджету позики у сумі 32,6 млрд. грн., а погасив - 16,6 млрд. грн.

Станом на 1 листопада 2009 року його заборгованість за отримані позички складає 16,0 млрд. грн. З березня поточного року продовжується тенденція до зменшення у порівнянні з минулим роком суми власних надходжень Пенсійного фонду, йдеться в повідомленні.

Реклама:

В записці вказується, що у листопаді заборгованість зменшилася на 158 млн. грн., а за підсумками 11 місяців на 2,283 млрд. гривень. Тож за підсумками на кінець року аналітики СП прогнозують дефіцит власних надходжень ПФ у розмірі 11,8 мільярдів гривень.

За січень-серпень, стверджується у аналітичній записці, залишок коштів бюджету Пенсійного фонду на кінець звітного періоду зменшився більш ніж утричі (з 3,5 до 1,1 млрд. грн.).

Це, вважають у СП, є загрозливим з огляду на те, що в бюджеті Пенсійного фонду не передбачено резерву коштів для забезпечення безперебійності виплати пенсій, а місячна потреба у коштах на сплати пенсій становить 13,5 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!