ТИМОШЕНКО ВІДІБРАЛА ЛІЦЕНЗІЇ У ФІРТАША

П'ятниця, 4 грудня 2009, 15:45

Кабмін доручив анулювати видані "Кримському титану" ліцензії на видобуток корисних копалин.

Про це сказано в постанові уряду  від 29 жовтня, повідомляє агентство "Українські новини".

Уряд доручив Міністерству охорони навколишнього середовища анулювати видані ліцензії найбільшому виробникові двоокису титану підприємству "Кримський Титан" у зв'язку з управлінням ним Іршанським гірничо-збагачувальним комбінатом і Вільногірським гірничо-металургійним комбінатом, йдеться в повідомленні.

Кабмін також доручив видати державним підприємствам "Іршанський державний гірничо-збагачувальний комбінат" і "Вільногірський державний гірничо-металургійний комбінат" (створені державою після завершення оренди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК "Кримським титаном") необхідні документи дозвільного характеру (зокрема і ліцензії на видобуток корисних копалин) для ведення ними господарської діяльності.

Реклама:

Кабмін також доручив Житомирській і Дніпропетровській обласним державним адміністраціям у тижневий строк після одержання зазначеними держпідприємствами дозволів на користування надрами укласти з ними договори оренди земельних ділянок (необхідних для госпдіяльності підприємств), розірвавши аналогічні договори з "Кримським титаном".

Як повідомлялося, на початку вересня Кабмін схвалив передачу Мінпромполітики функцій із управління державним майном цілісних майнових комплексів Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК після закінчення дії договорів їх оренди компанією "Кримський Титан", доручивши також міністерству створити на базі зазначених підприємств держпідприємства і вжити необхідних організаційних заходів для їх державної реєстрації і забезпечення виробничої діяльності.

Договір оренди Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК з "Кримським Титаном" закінчився 5 вересня, але орендар вимагав у суді пролонгацію оренди ще на 2 роки.

Мінпромполітики у свою чергу подало зустрічні позови, на підставі яких один із господарських судів заарештував майно Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК.

50%+1 акція "Кримського Титану" належить державі, 50%-1 акція - компанії Ostchem Germany Gmb (раніше називалася RSJ Erste Beteiligungs, Німеччина), у статутний фонд компанії передано цілісний майновий комплекс ДАК "Титан".

90% акцій OstChem Holding AG належить Group DF, яка входить до сфери впливу бізнесмена Дмитра Фірташа.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!