Тимошенко пропонують схему порятунку "Луганськтепловозу"

П'ятниця, 4 грудня 2009, 14:55

Комітет з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва Верховної ради на підставі офіційного запиту "Луганськтепловозу" звернеться до Кабінету міністрів і "Укрзалізниці" з проханням затвердити найближчим часом результати проведених тендерів.

Як повідомляє агентство "УНІАН", таке рішення було ухвалене в четвер, 3 грудня, за підсумками засідання комітету.

Основне завдання, яке стоїть перед "Луганськтепловозом", - погасити чотиримісячну заборгованість із зарплати.

За даними генерального директора підприємства Віктора Бикадорова, заборгованість з урахуванням усіх нарахувань становить близько 40 млн. грн.

Реклама:

Водночас, держава цього року відшкодувала підприємству ПДВ на суму понад 90 млн. грн., повідомила голова комітету Наталія Королевська.

Бикадоров пояснив, що причиною відсутності коштів на виплату заробітної платні є різкий спад обсягу замовлень нинішнього року, значна частина яких припадає на Російську Федерацію.

Крім того, підприємство розраховувало на замовлення "Укрзалізниці" на умовах лізингу, тендери по яких було проведено цього року і дотепер не затверджено.

Одержані замовлення мали стати основою для благополучної роботи підприємства в найближчі кілька місяців.

Окрім цього, ще одним джерелом оздоровлення фінансової ситуації на підприємстві і, як наслідок, погашення заборгованості із зарплаті може стати залишення на підприємстві коштів з відшкодування ПДВ за цей рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!