"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко: невиконання зобов'язань перед МВФ погіршило відносини з ЄС

П'ятниця, 4 грудня 2009, 12:48

Президент Віктор Ющенко вважає, що невиконання Кабінетом міністрів зобов'язань перед Міжнародним валютним фондом негативно вплинуло на перспективу підписання угоди про асоціацію між Україною і Європейським Союзом.

Про це він сказав, виступаючи на саміті "Україна - ЄС", повідомляє агентство "Українські новини".

"Невиконання урядом України в повному обсязі зобов'язань, узятих у рамках співробітництва з міжнародними фінансовими організаціями, також негативно відбилося на переговірному процесі з підписання угоди про асоціацію", - сказав він.

Ющенко вважає, що це стало одним із факторів, які не дали змоги підписати цю угоду на саміті, що відбувається у п'ятницю.

Реклама:

Серед інших факторів президент назвав неефективну роботу Верховної Ради, яка не змогла прийняти низку необхідних законів.

Як повідомлялося, Україна і ЄС мають намір до кінця 2009 року завершити переговори про розділи угоди про асоціацію, за винятком частини, що стосується створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС.

Раніше українська влада розраховувала на підписання угоди про асоціацію між Україною і ЄС на саміті "Україна-ЄС" 4 грудня.

Тепер очікується, що за результатами саміту буде підписаний документ, що констатує позитивну динаміку у відносинах між Україною і ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!