"Львівгаз": нема законних підстав для передачі газорозподільних мереж "Нафтогазмережам"

Четвер, 31 грудня 2009, 17:19

Газопостачальна компанія "Львівгаз" заявляє про відсутність законних підстав для передачі державних газорозподільних мереж Львівської області на баланс дочірнього підприємства Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" "Нафтогазмережі".

Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на прес-службу "Львівгазу".

Компанія повідомляє, що 31 грудня відбулися переговори представників "Нафтогазу" і "Львівгазу" щодо передачі мереж "Нафтогазмережам".

"Незважаючи на відсутність законних підстав, від керівництва підприємства вимагали передачі газових мереж в експлуатацію львівській філії ДП "Нафтогазмережі". Ця структура на сьогодні не має ні ліцензії на транспортування й постачання природного газу за регульованим тарифом, ні відповідної матеріально-технічної бази для повноцінного й безпечного обслуговування газопроводів", - сказано в повідомленні.

Реклама:

Також газопостачальна компанія нагадує про існування постанови госпсуду Івано-Франківської області від 4 грудня, яким "Нафтогазу" і "Нафтогазмережам" забороняється здійснювати будь-які дії із відбору майна в "Львівгазу".

"Із судовим рішенням представники "Нафтогазу" і нового посередника були ознайомлені. Але, незважаючи на це, у порушення законів однак намагалися переписати майно", - сказано в повідомленні.

Крім того, на думку Львівгазу", законність передачі мереж ставить під сумнів припинення Президентом Віктором Ющенком 25 грудня постанови Кабміну №775, якою уряд схвалив пропозицію Мінпаливенерго про передачу мереж 43 облгазів і міськгазів "Нафтогазмережам".

У ході переговорів в.о. голови "Львівгазу" Любомир Голубовський підкреслив, що перед тим, як порушувати питання про передачу мереж, необхідно за участі "Нафтогазу" провести інвентаризацію пропонованого майна, визначити його вартість, розробити чіткі механізми роботи газорозподільних потужностей і інфраструктури в нових умовах і розробити процедуру передачі "Нафтогазмережам" відповідальності за стабільне газопостачання в області.

"Лише після цього "Львівгаз" буде мати законні підстави для передачі газопроводів", - сказано в повідомленні газорозподільної компанії.

Компанія заявляє, що представники "Нафтогазу" проігнорували ці пропозиції.

"Львівгаз" переконаний, що рейдерські дії представників "Нафтогазу" спрямовані на навмисну дестабілізацію роботи підприємства й нагнітання обстановки в регіоні в період новорічних свят і виборів Президента України", - підкреслює компанія.

Водночас "Львівгаз" запевняє громадськість і жителів Львівської області, що зможе забезпечити стабільне й безперебійне газопостачання регіону.

Як повідомлялося, раніше "Нафтогаз" планував 31 грудня передати "Нафтогазмережам" газові мережі у Львівській, Дніпропетровській, Миколаївській, Закарпатській областях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!