"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

НБУ не відчуває захоплення від рішень МВФ

Четвер, 31 грудня 2009, 11:08

Національний банк (НБУ) відзначає, що останнє рішення Міжнародного валютного фонду (МВФ) знизити вимоги до мінімально необхідного рівня золотовалютних резервів не є "переломним" і вирішальним.

Таку думку висловив керівник групи радників Валерій Литвицький, повідомляє агентство "ЛігаБізнесІнформ".

"Національний банк (НБУ) не відчуває захоплення з цього приводу. Ця новина не несе якогось переломного моменту. Складається враження, що МВФ просто зробив "відмашку" уряду, оскільки таке рішення Фонду нічого, по суті, не вирішує" , - сказав Литвицький.

Як повідомлялося, 30 грудня Рада директорів МВФ "погодилася задовольнити прохання уряду" України і "скоректувати один з критеріїв виконання програми, що стосується чистих міжнародних резервів".

Реклама:

Мова в даному випадку йде про рівень золотовалютних резервів України. У заяві МВФ зазначається, що станом на кінець грудня показник цього рівня знижується на 2 млрд. дол.

"Цей важливий крок, - говориться в документі, - дозволить українській владі використовувати наявні ресурси для здійснення зовнішніх виплат, у тому числі за (споживаний) газ, в рамках програми співробітництва України з фондом".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!