Ющенко надав підтримку аграріям антикризовим підписом

Середа, 30 грудня 2009, 18:06 -

Президент Віктор Ющенко підписав закон про підтримку агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи.

Про це повідомляє прес-служба голови держави в середу.

Цей закон парламент прийняв 22 грудня.

Він передбачає, що сума податку на додану вартість, яка повинна вноситися до бюджету переробними підприємствами усіх форм власності, в повному обсязі спрямовувалася виключно для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам.

Порядок нарахування виплати та використання цих коштів визначається Кабінетом міністрів.

Ця норма діє без обмеження строку її застосування.

Крім того, законом встановлюється, що зерно, яке є об'єктом державного цінового регулювання, або під обсяг якого було отримано бюджетну позику в режимі державних заставних закупівель, зберігається виключно у сертифікованому зерновому складі, зерносховищі чи елеваторі.

Плата за таке зберігання не може перевищувати 2% від вартості зерна, розрахованої від мінімальної закупівельної ціни.

Кабінет міністрів, за законом, встановлює режим цінового регулювання вартості таких послуг, як послуги ветеринарної медицини (проведення лабораторних досліджень, оформлення ветеринарного сертифіката або свідоцтва), хлібної інспекції (огляд та оформлення сертифікатів), карантинної інспекції (оформлення сертифікатів проведення фумігації, а також ідентифікація та реєстрація сільськогосподарської худоби).

Вартість таких послуг не може перевищувати ціну, що розрахована виходячи з 20% норми рентабельності до понесених витрат на надання таких послуг.

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: