"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Авіакомпанії фіксують збільшення пасажирообороту

Середа, 30 грудня 2009, 17:53

Пасажирооборот світових авіакомпаній збільшився в листопаді третій місяць поспіль.

Про це свідчать дані International Air Transport Association (IATA), повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Як говориться в прес-релізі IATA, пасажирооборот (кількість пасажирів, помножена на дальність їх перельоту) збільшився минулого місяця на 2,1% у порівнянні з тим же місяцем 2008 року.

Обсяг перевезення вантажів збільшився у листопаді на 9,5% в річному численні.

Поліпшення пасажирообороту і обсягу вантажоперевезень світових авіакомпаній в деякій мірі обумовлено тим, що ці показники порівнюються з рівнями листопада минулого року, коли було зафіксовано різке падіння попиту на послуги авіакомпаній на тлі піку рецесії, відзначається в повідомленні IATA.

Попит на пасажирські перевезення як і раніше на 6% нижче пікових рівнів початку минулого року, попит на вантажоперевезення - на 10%.

Завантаженість рейсів світових авіакомпаній на пасажирських рейсах склала в минулому місяці 75,4%, що відповідає докризовому рівню, відзначають в IATA. Завантаженість рейсів під час перевезення вантажів становила 56,6%.

"Попит продовжує відновлюватися, але нам ще необхідно багато чого наздолужити", - відзначає головний виконавчий директор IATA Джованні Бісігнані.

За його словами, ціни на послуги авіакомпаній, ймовірно, не будуть значно збільшені.

В Азіатсько-Тихоокеанському регіоні попит на пасажирські перевезення в листопаді збільшився на 5,1%, у Латинській Америці - на 8,2%, на Близькому Сході - на 16,5%.

У той же час в Європі та Північній Америці попит скоротився на 3%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: