Ющенко підписав закон про підтримку АПК під час кризи

Середа, 30 грудня 2009, 14:47 -

Президент Віктор Ющенко підписав закон про підтримку агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи, який парламент прийняв 22 грудня.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Як відомо, цей закон передбачає, що сума податку на додану вартість, яка повинна вноситися до бюджету переробними підприємствами усіх форм власності за реалізоване ними молоко та молочну продукцію, м'ясо та м'ясопродукти, має у повному обсязі спрямовуватися виключно для виплати дотацій сільськогосподарським товаровиробникам за продані ними переробним підприємствам молоко і м'ясо у живій вазі.

Порядок нарахування виплати та використання цих коштів визначається Кабінетом міністрів.

Реклама:

Ця норма діє без обмеження терміну її застосування і припиняється, коли в законі про державний бюджет на відповідний рік передбачається, що сума ПДВ, яка сплачується до бюджету переробними підприємствами усіх форм власності за реалізовані ними молоко та молочну продукцію, м'ясо та м'ясопродукти, а також іншу продукцію переробки худоби, закупленого у живій вазі, спрямовується до спеціального фонду держбюджету з подальшим використанням його на виплати доплат на одну корову у порядку, визначеному Кабінетом міністрів.

Крім того, законом встановлюється, що зерно, яке є об'єктом державного цінового регулювання, або під обсяг якого було отримано бюджетну позику в режимі державних заставних закупівель, зберігається виключно у сертифікованому зерновому складі, зерносховищі чи елеваторі.

Плата за таке зберігання не може перевищувати 2% від вартості зерна, розрахованої від мінімальної закупівельної ціни.

Кабінет міністрів встановлює режим цінового регулювання вартості таких послуг, як послуги ветеринарної медицини (проведення лабораторних досліджень, оформлення ветеринарного сертифіката або свідоцтва), що хлібної інспекції (огляд та оформлення сертифікатів), карантинної інспекції (оформлення сертифікатів проведення фумігації, а також ідентифікація і реєстрація сільськогосподарського худоби).

Вартість таких послуг не може перевищувати ціну, розраховану за 20% нормі рентабельності до понесених витрат на надання таких послуг.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: