Вибори профінансовано лише на 30%

Середа, 30 грудня 2009, 13:48

Підготовка виборів президента профінансована лише на 30%, заявляє член ЦВК Михайло Охендовський.

"Станом на 12 годину 30 грудня 2009 року Держказначейство та його регіональні підрозділи із 191 791 059 грн., необхідних для фінансування підготовки виборів президента у 2009 році, провели платежі лише на суму 58 192 893 грн.", - йдеться у заяві члена ЦВК.

"Таким чином, вибори профінансовано тільки на 30,34%", - підкреслює Охендовський. За його словами, "необхідні кошти мали надійти на рахунок ЦВК ще 22 жовтня 2009 року".

"Видатки, необхідні для підготовки проведення виборів президента у 2009 році можуть бути профінансовані тільки до 12 години 31 грудня. Отже, відлік йде вже навіть не на дні, а на години", - попереджає член ЦВК.

Реклама:

Охендовський вважає, що "посадові особи Держказначейства повинні невідкладно вжити вичерпних заходів для фінансування підготовки виборів у повному обсязі, або назвати ту особу, до "особливого розпорядження" якої фінансування заблоковано".

"У разі, якщо відсутність фінансування пояснюється банальною відсутністю коштів на рахунках самого Держказначейства, а не чиїмось злим умислом, необхідно про це заявити чесно", - переконаний член ЦВК.

"Ми продовжуємо сподіватися на швидку та ефективну реакцію на цю ситуацію з боку Генпрокуратури та притягнення винних у зриві фінансування виборів посадових осіб до відповідальності", - додає він.

За словами Охендовського, не профінансованими залишаються видатки ЦВК на загальну суму 39 363 185 грн., зокрема щодо передплати поліграфкомбінату "Україна" за виготовлення виборчих бюлетенів у сумі 15 мільйонів 990 тисяч грн.

Також не профінансовано видатки на виготовлення іншої документації, необхідної кількості виборчих скриньок замість непридатних для використання, оплати послуг ЗМІ тощо.

За наявною в ЦВК інформацією, із 225 окружних виборчих комісій у повному обсязі профінансовано зареєстровані зобов'язання лише 17.

Керівництво окружних виборчих комісій повідомляє ЦВК про те, що співробітники регіональних підрозділів Держказначейства посилаються на вказівку власного керівництва не проводити платежі виборчих комісій "до особливого розпорядження".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: