Думка експерта: "Луганськтепловоз" залишиться у попереднього власника

Четвер, 3 грудня 2009, 18:30

Фонд держмайна обрав ТОВ "Центр економічних ініціатив" для визначення початкової ціни 76% акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз", повернених у власність держави у листопаді рішенням Луганського господарського суду.

За словами в.о. голови Фонду Дмитра Парфененка, ФДМ має намір відразу ж виставити цей пакет на повторний продаж.

Аналітик інвесткомпанії Concorde Capital Єгор Самусенко у коментарі "Економічній правді" зазначив, що справедливою для цього пакета акцій зараз є ціна на рівні 250-350 млн. гривень.

Водночас, аналітик висловив припущення, що найближчим часом Фонд не зможе продати акції "Луганськтепловоза".

Реклама:

"Не виключаю варіанту скасування реприватизації і подальшого знаходження цього пакету у власності "Трансмашхолдингу" (структури, яка купила 76% акцій "Луганськтепловоза" у березні 2007 року. - ЕП)", - сказав Самусенко.

"Якщо ж все-таки ФДМ вдасться оголосити конкурс, то найбільш вірогідний розвиток подій є таким: оцінювач пропонує стартову ціну вище 350 млн. гривень, оголошується аукціон у березні-квітні, і на нього не подає заявку жодна компанія", - прогнозує він.

За словами Самусенка, крім "Трансмашхолдингу" в СНД є лише один потенційний претендент на "Луганськтепловоз" - холдинг "Сінара - Транспортні машини", який раніше не виявляв інтересу до придбання активів в Україні.

Водночас, західні гравці, на кшталт Siemens, навряд чи будуть брати участь у приватизації активу, оскільки їхня стратегія роботи на ринках, що розвиваються, полягає у партнерстві з державою.

Українські ж промислові групи можуть претендувати на придбання заводу тільки з метою його подальшого перепродажу "Трансмашхолдингові", зазначає експерт.

Економічна правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!