"Укртелеком" і Vega підпишуть "мирову"

Четвер, 3 грудня 2009, 13:59

У четвер була досягнута згода в конфліктній ситуації, яка виникла між компанією "Укртелеком" і групою Vega щодо оренди кабельної каналізації.

Про це заявив голова Національної комісії з питань регулювання зв'язку Сергій Колобов, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Він відзначив, що "Укртелеком" зробив групі Vega хорошу комерційну пропозицію, а група Vega, зі свого боку, пообіцяла за тиждень підготувати всю договірну документацію щодо оренди кабельної мережі.

Також "Укртелеком" готовий застосувати індивідуальний підхід до розрахунків тарифів для компанії Vega, яка є одним з найбільших орендарів її ресурсів.

Реклама:

Коментуючи конфлікт, який раніше виник між компаніями, Колобов наголосив, що незгода групи Vega з орендними тарифами, запропонованими "Укртелекомом", була викликана в основному тим, що одні й ті самі тарифи "можна розраховувати по-різному". Зокрема, розрахунки одних і тих самих тарифів на оренду кабельної каналізації двома сторонами відрізнялися в 6-8 разів.

У НКРЗ також відзначили, що пошкодження в кабельній мережі у Вінниці, які послужили приводом для останнього конфлікту між компаніями, вже усунені.

За словами Колобова, комісія сподівається, що остаточно цей конфлікт буде врегульований через тиждень, коли буде підписана документація, підготовлена групою Vega.

Як відомо, Vega є одним із найбільших орендарів кабельної мережі "Укртелекому" (30%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: