"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Peugeot хоче об'єднати зусилля з Mitsubishi

Четвер, 3 грудня 2009, 12:38

Французький концерн PSA Peugeot Citroen, другий за величиною автовиробник Європи, почав переговори про стратегічне партнерство з японською Mitsubishi Motors Corp.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Peugeot має намір придбати від 30% до 50% акцій японської компанії, що призведе до створення шостого за розміром альянсу в світовому автомобілебудуванні.

Також обговорюються питання спільної розробки повнопривідних автомобілів, електромобілів і спільне підприємство Peugeot і Mitsubishi в Росії.

Реклама:

Вже вдруге Mitsubishi шукає партнерства з іноземною компанією. Нагадує агентство.

У 2000-2001 роках німецько-американська DaimlerChrysler AG придбала 37% акцій японського автовиробника, проте в 2004 році відмовилася взяти участь в його порятунку після того, як борги Mitsubishi перевищили 1,14 трлн. єн. Згодом DaimlerChrysler продав свою частку в Mitsubishi.

Підйом курсу акцій Mitsubishi Motors у четвер став максимальним за 14 місяців - 17%.

За даними газети Nikkei, Peugeot збирається придбати пакет що розміщуються в ході додаткової емісії акцій Mitsubishi обсягом 200-300 млрд. єн (2,4-3,4 млрд. доларів), або 30-50% акцій японської корпорації.

Остаточне оформлення угоди може бути завершене у червні 2010 року, коли відбудуться річні збори акціонерів Mitsubishi.

Peugeot вже отримує від Mitsubishi Motors технології створення електромобілів, корпорації готуються почати спільне виробництво в Калузькій області Росії.

Співпраця Peugeot Citroen і Mitsubishi почалася у 2005 році. Тоді автоконцерни досягли угоди про випуск і продаж в Європі двох французьких автомобілів: Peugeot 4007 і Citroen С-Сrosser, вироблених на базі Mitsubishi Outlander.

Нині французький автовиробник займає восьме місце в списку лідерів світового автомобілебудування, Mitsubishi Motors - 15-е. Обидві компанії страждають від наслідків рецесії і світової фінансової кризи, які призвели до суттєвого дефіциту коштів і ослаблення попиту на їхню продукцію.

У випадку успішного злиття альянс Peugeot-Mitsubishi за обсягом випуску автомобілів буде поступатися тільки Toyota, GM, Volkswagen, Renault-Nissan і Ford.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: