Світові ринки відновлюють зростання

Четвер, 3 грудня 2009, 09:33

Більшість фондових ринків США завершили торги в середу зростанням слідом за появою чергового регіонального огляду про стан економіки США, підготовленого Федеральною резервною системою (ФРС).

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

У регіональному огляді американського ЦБ, який за кольором обкладинки називають beige book, говориться, що за період з кінця жовтня по кінець листопада ситуація в американській економіці продовжувала поліпшуватися стриманими темпами - на тлі зростання в більшості регіонів США споживчого попиту при збереженні слабкості на ринку праці та в житловому секторі.

Негативом для ринку стала поява слабких даних з ринку праці в США.

Реклама:

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу знизився на 18,9 пункту (0,18%) - до 10452,68 пункту.

Standard & Poor's 500 збільшився на 0,38 пункту (0,03%), склавши 1109,24 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 9,22 пункту (+0,42%) - до 2185,03 пункту.

Європейські фондові індекси завершили торги в середу збільшенням на 0,1-0,5% після появи низки сприятливих прогнозів щодо зростання фондових ринків регіону в 2010 році.

Зведений індекс найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,5% - до 246,77 пункту, напередодні зростання цього індикатора було максимальним з липня. Таким чином, індекс збільшився вже другий день поспіль.

З початку року Dow Jones Stoxx 600 підскочив вже на 24% на тлі появи ознак відновлення світової економіки і слідом за поліпшенням фінансових показників ряду європейських компаній.

Фондові індекси Азії ростуть у четвер, оскільки ослаблення курсу єни підвищує прибутки японських експортерів, а заява Федеральної резервної системи (ФРС) про поліпшення в економіці США підтримує оптимізм інвесторів.

Зведений фондовий індекс MSCI Asia Pacific піднявся на 1,3% з відкриття торгів. З початку тижня показник набрав 6,6%.

Японський індекс Nikkei 225 підскочив на 3,8%, продемонструвавши найшвидший ріст з 7 травня; південнокорейський Kospi виріс на 0,5%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!