У Денисової обіцяють мінімальні пенсії трохи більше 630 гривень

Вівторок, 29 грудня 2009, 14:52

Непрацюючі пенсіонери, які отримали в грудні пенсії в мінімально встановленому розмірі і доплату за листопад, у січні 2010 року отримають суму пенсії не нижче 630,4 гривень.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Міністерства праці та соціальної політики.

Згідно з інформацією Мінпраці, у грудні пенсіонерам були виплачені пенсії за грудень, перераховані відповідно до закону "Про внесення змін до закону "Про державний бюджет на 2009 рік" та рішень уряду, а також проведена доплата за листопад з урахуванням такого підвищення. 23 грудня завершено фінансування виплати пенсій за грудень.

Ті з пенсіонерів, хто має не менше 25 (чоловіки) і 20 років (жінки) страхового стажу, отримують додатково до мінімальної пенсії підвищення за понаднормовий стаж, інші надбавки і підвищення, які встановлюються до пенсії (наприклад, учасники війни).

Реклама:

Громадяни, які одержують пенсію у зв'язку з втратою годувальника на двох непрацездатних членів сім'ї, у січні отримають не нижче 750,80 гривень, на трьох і більше - 931,40 гривень.

Сума виплат (без урахування пенсій за особливі заслуги перед Україною) в грудні для інвалідів війни I групи становила 1651,6 гривень, II групи - 1483,6 гривень, III групи - 1315,6 гривень, учасників бойових дій - 1147, 6 гривень. У січні вони отримають такі ж суми і додатково пенсію за особливі заслуги перед Україною.

Непрацюючі шахтарі в січні отримають 1972,4 гривень, тобто суму, яку вони отримали в грудні.

Виплата пенсій почнеться відповідно до встановлених графіків з 4 січня 2010 року.

Як повідомлялося, раніше міністр праці і соціальної політики Людмила Денисова запевнила, що в січні 2010 року всі пенсіонери отримають пенсії без затримок і в повному обсязі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
504 error
Підпишіться на наші повідомлення!