Тимошенко забезпечить житлом пільгові черги за два роки

Вівторок, 29 грудня 2009, 13:11

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко обіцяє, що забезпечить розквіт будівельної галузі.

Про це вона сказала на підсумковій прес-сконференції.

"Україна не була виключенням, падіння в будівельній галузі досягало на початку кризи 50-60% у порівнянні з докризовими часами. І тоді ми втілили в життя антикризову програму для будівельників", - сказала Тимошенко.  

За ії словами, була організована діяльність Державної іпотечної установи (ДІУ) й успішно були реалізовані ії цінні папери.

Реклама:

"Було залученно більше 2 мільярдів гривень на відкритих ринках. Ми цими грошима викупили у будівельників недобудоване житло в усій країні", - наголосила голова уряду.

Тимошенко зазначила, що було зроблено три важливі речі:

По-перше, будівельники отримали обігові кошти.

По-друге, було добудовано житло, де 50% і більше було продано людям.

Третьою значною подією вона назвала вироблення моделі "як забезпечувати всіх людей, які стоять у пільгових чергах та як забезпечувати житлом за державні кошти".

"За 18 років держава вперше викупила в будівельників 6 тисяч квартир для тих, кто стоїть в пільгових чергах по 20-30 років ще з радянських часів". Такого ніколи не було", - сказала прем'єр.

Вона підкреслила, що урядом було відпрацьовано механізм, який дозволяє використовувати його і наступного року.

"За два, максимум - три роки, ми забудемо ці черги пільгові, які стоять по 20-30 років і ми забезпечимо розквіт нашої будівельної галузі й видачу безкоштовних квартир", - запевнила Тимошенко.

Як повідомлялося, у Ющенка вважають, що обіцянка прем'єр-міністра Юлії Тимошенко забезпечити 5800 сімей безкоштовними квартирами не виконана на 70%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!