Банкова звинувачує російських нафтовиків у політичних спекуляціях

Понеділок, 28 грудня 2009, 18:38

Останні заяви керівників російської нафтової галузі слід сприймати як втручання у внутрішні справи України і політичні спекуляції.

Про це заявив представник президента з міжнародних питань енергетичної безпеки Богдан Соколовський, повідомляє прес служба глави держави.

"Заяви керівників російської нафтової галузі слід сприймати як політичні спекуляції, спрямовані на безпідставну дискредитацію України в очах європейської спільноти і втручання у внутрішні справи України у період активної виборчої кампанії", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, раніше Росія попередила Європейський Союз про можливе припинення транзиту нафти через територію України в Словаччину, Угорщину й Чехію через невирішені питання з транспортування сировини між українською й російською сторонами.

Реклама:

"Вся відповідальність за виконання зобов'язань з поставки російської нафти у Європу, в тому числі в Україну, у 2010 році лежить на російській стороні", - підкреслив Соколовський.

У секретаріаті президента наголосили, що Україна є надійним транзитером нафти і немає жодних загроз для транзиту територією нашої держави.

"Українська нафтотранспортна інфраструктура повністю відповідає проектним нормативам і готова виконувати в повному обсязі технічні й організаційні функції з транспортування нафти", - зазначив представник президента.

Водночас він додав, що російська сторона останніми роками неодноразово скорочувала обсяги поставок і транзиту нафти на європейські, в тому числі українські НПЗ і не несла за це жодної відповідальності.

На Банковій заявили, що "Україна ще в середині листопада внесла пропозиції в порядку щорічного погодження на 2010 рік технічних і цінових параметрів співробітництва між компаніями ВАТ "Укратранснафта" і ВАТ "Транснефть" на взаємовигідних економічно обґрунтованих умовах".

"Зараз триває переговорний процес на корпоративному рівні", - зазначається у повідомленні.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: