"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сбербанк Росії виставив рахунок за Оpel

Понеділок, 28 грудня 2009, 12:07

Сбербанк Росії запропонував концерну General Motors добровільно компенсувати витрати, понесені кредитною організацією в ході підготовки до операції з придбання Оpel.

Про це заявив в інтерв'ю каналу "Вести" голова банку Герман Греф, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Звичайно, дуже шкода, що угода не відбулася. Ви знаєте, тут той випадок, коли можна сказати: за державу шкода. Ми, звичайно ж, намагалися стати провідником у країну високих технологій, в один з найважливіших секторів нашої економіки, пов'язаних з диверсифікацією економіки", - підкреслив Греф.

"Я був впевнений, що ми заробимо на цій угоді, і найголовніше - ми дали б зовсім інший технологічний поштовх розвитку автомобілебудування та пов'язаних з ним секторів економіки. Цей сектор економіки як повітря потрібний, щоб нам піти від сировинної залежності. Але, на жаль, обставини сильніші за нас", - заявив він.

Реклама:

"Ми понесли витрати в цій угоді, і тому ми зараз ведемо переговори з компанією. Ми сформулювали всі наші витрати по цій угоді і представили компанії наші пропозиції щодо добровільної компенсації наших витрат. Якщо пропозиції не будуть прийняті, будемо домагатися вирішення цього питання в судовому порядку", - підкреслив Греф.

Як повідомлялося, американський концерн General Motors, всупереч попереднім домовленостям, відмовився продавати компанію Opel консорціуму Сбербанку Росії і Magna.

Заява американців співпалf з візитом до США канцлера Німеччини, яка витратила чимало часу для успішного завершення угоди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!