НКРЕ перегляне ціни на газ для промислових споживачів

Субота, 26 грудня 2009, 14:25

Національна комісія регулювання електроенергетики (НКРЕ) України 30 грудня має намір встановити граничний рівень ціни на природний газ для промислових споживачів, а також бюджетних організацій на 2010 рік.

Відповідне питання включено до опубліковану на сайті Нацкомісії порядку денного чергового відкритого засідання регулятора, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За словами голови НКРЕ Валерія Кальченка, комісія поки вивчає наявні матеріали.

"Ми ще аналізуємо і вважаємо", - сказав він.

Реклама:

При цьому голова регулятора не став уточнювати, чи розглядає комісія можливість збереження на 2010 рік діючих граничних цін на природний газ.

Як повідомлялося, з 1 січня 2009 року граничний рівень ціни на природний газ для промислових і прирівняних до них споживачів, а також бюджетних організацій встановлений на рівні 2020,25 грн. за 1 тис. куб. м (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання, але з урахуванням витрат НАК "Нафтогаз України" на реалізацію імпортного газу).

Граничний рівень ціни на газ для підприємств гірничо-металургійного комплексу та хімії затверджений на рівні 1899,25 грн. (без урахування ПДВ, збору у вигляді цільової надбавки, тарифу на транспортування і постачання, витрат на реалізацію імпортного газу НАК "Нафтогаз України").

Кінцева ціна газу для промислових підприємств становить 2424,3 грн. за 1 тис. куб. м, але існують пільги для металургійних, хімічних та цукрових підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!