"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінпромполітики нагадало Мітталу про меморандум

П'ятниця, 25 грудня 2009, 20:44

Міністерство промислової політики зажадало від Криворізького гірничо-металургійного комбінату "Arcelor Mittal Кривий Ріг" виконання умов меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом міністрів і підприємствами гірничо-металургійного комплексу (ГМК), зокрема, у питанні реалізації продукції на внутрішньому ринку за цінами, що не перевищує експортні.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу міністерства.

Згідно з повідомленням, глава відомства Володимир Новицький 24 грудня провів у Кривому Розі виїзну нараду з питань участі "Arcelor Mittal Кривий Ріг" у виконанні умов меморандуму, перспектив роботи та розвитку підприємства в 2010 році.

"Виконання меморандуму - це взаємні зобов'язання уряду та підприємств ГМК", - констатується в прес-релізі з посиланням на слова міністра.

Реклама:

Він підкреслив, що важливим для підприємства є зобов'язання дотримання цінових паритетів на зовнішньому і внутрішньому ринках, з огляду на, що "Arcelor Mittal Кривий Ріг" - один з основних постачальників металопродукції на ринок країни.

У ході наради міністр повідомив, що з огляду на важливість збалансованого забезпечення металургійного виробництва коксом і коксівним вугіллям, Мінпромполітики спільно з Мінвуглепромом 18 грудня видав наказ "Про затвердження науково-технічної програми використання антрациту і вугілля для вдування пиловугільного палива в доменні печі на період до 2014 року", яким затверджено програму, склад координаційної ради з виконання програми та визначено порядок фінансування її заходів.

Документ спрямований на розгляд уряду.

Як повідомлялося, уряд і представники підприємств ГМК у листопаді 2008 року підписали меморандум взаєморозуміння з метою нормалізації ситуації в галузі, зокрема, стабілізації цін на гірничорудну, вугільну та металургійну продукцію, збереження робочих місць, зарплати і соцгарантій, а також розвитку внутрішнього ринку.

У рамках меморандуму уряд постановою від 14 жовтня 2008 року ввів мораторій на підвищення тарифів на вантажні залізничні перевезення для гірничо-металургійних та хімічних підприємств, а також запропонував Національній комісії з регулювання електроенергетики припинити з 1 листопада 2008 року для них підвищення цін на електроенергію.

Спочатку постанова була прийнята на період до 1 січня 2009 року, потім її дія продовжена на перший квартал 2009 року, на початку квітня - до 1 липня 2009 року, в кінці червня - до 1 жовтня 2009 року.

Пізніше Кабмін пролонгував меморандум порозуміння з підприємствами ГМК до кінця 2009 року, обговоривши, зокрема, що надання преференцій підприємствам буде здійснюватися у разі реалізації ними металопродукції на внутрішньому ринку за цінами не вище експортних.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: