"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Ющенка незадоволені будівництвом від Тимошенко

П'ятниця, 25 грудня 2009, 12:32 -

Обіцянка прем'єр-міністра Юлії Тимошенко забезпечити 5800 сімей безкоштовними квартирами не виконана на 70%.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента.

На початку літа 2009 року уяд розпочав "широкомасштабну" програму безкоштовного забезпечення житлом громадян, які стоять "на черзі" на поліпшення житлових умов.

За бюджетні кошти (на ці цілі було передбачено майже 2 млрд. грн.) Кабмін через Державну іпотечну установу викуповував у забудовників квартири у будинках, які мають бути здані в експлуатацію до 25 грудня 2009 року

Реклама:

"25 грудня настало і час підбивати підсумки. На жаль, вони - невтішні, насамперед, для громадян, які сподівались на житло.За даними ДІУ, всього придбано за кошти бюджету 5 517 квартир, станом на 24 грудня 2009 року урядовими рішеннями розподілено між громадянами лише 1 594 квартир", - зазначається в повідомленні Секретаріату.

Таким чином обіцянка Тимошенко щодо "заїзду у нові оселі перед святами 5800 родин" залишилася "на папері", говориться в заяві.

Аналіз виконання цієї програми ДІУ показує, що окрім недосягнення запланованих показників (видачі квартир людям), мали місце численні порушення законодавства, передусім - Житлового кодексу (який передбачає принцип: житло надається не за квотним принципом, а в порядку черговості за часом взяття громадян на облік.

Також в повідомленні зазначено, що уряд дозволив собі придбати одне і те ж житло за "оригінальною схемою".

Зокрема, 26 серпня передбачалося придбання 54 квартири будинку №26 в житловому масиві "Масани" у Чернігові (за 12,462 млн. грн.). А 23 грудня (тобто за 24 години до здачі в експлуатацію, як того вимагає згадане розпорядження від 26 серпня) уряд розглядає рішення про купівлю тих самих 54 квартир для передачі Держдепартаменту виконання покарань для розподілу між своїми працівниками (у порушення загального порядку).

"Виходить, що за принципом "добру собаку двічі продають", Уряд повторно придбав одне і теж житло", - наголошується в заяві.

В секретаріаті президента також додали, що провалена програма безкоштовного розподілу житла засвідчила виключно передвиборчий характер роботи уряду Тимошенко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: