"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Київрада визначилася зі статутним фондом для метро

Четвер, 24 грудня 2009, 15:00

Київська міська рада встановила статутний фонд комунального підприємства "Київський метрополітен" у розмірі 1044,13 млн. гривень.

За таке рішення проголосували 90 депутатів Київрада при мінімально необхідних 61, повідомляє агентство "Українські новини".

Київрада визначила, що статутний фонд підприємства складається з 988,427 млн. гривень залишкової вартості об'єктів, які перебувають на його балансі станом на 1 липня 2009 року, а також 55,703 тис. гривень обігових коштів.

Відповідно до пояснювальної записки, установлений розмір статутного фонду відображає закріплене за підприємством майно й обігові кошти.

Реклама:

Як повідомлялося, у вересні 2008 року "Київський метрополітен" попросив Київраду встановити статутний фонд підприємства в розмірі 988,427 млн. гривень, оскільки в 1998 році при передачі Кабінетом міністрів державного підприємства "Київський метрополітен" у власність міста його статутний фонд був установлений у розмірі 997,742 млн. гривень, однак статут підприємства, затверджений в 2004 році, не відображає наявності в нього СФ.

Відповідно до Господарського кодексу, СФ повинен фіксуватися в статутних документах підприємства, а встановлюється він органом влади, у чийому підпорядкуванні перебуває підприємство, тобто в цьому разі Київрадою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: