Янукович: Тимошенко боїться профінансувати вибори

Четвер, 24 грудня 2009, 12:33

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович наголошує, що прем`єр-міністр Юлія Тимошенко несе персональну відповідальність за неналежне фінансування проведення виборів.

Про це він заявив у четвер у Переяславі-Хмельницькому на Київщині, повідомляє агентство "УНІАН".

Політик вкотре наголосив, що "Тимошенко має велике бажання керувати державним бюджетом в ручному режимі".

"Точка зору платників податків, 46 млн. українських громадян її не цікавить. Вона на своє розуміння з урахуванням неекономічної і соціальної ситуації - тому що люди бідні і їм необхідно допомагати - сьогодні використовує ці державні кошти на власні політичні цілі", - заявив Янукович.

Реклама:

Він також наголосив, що на сьогодні "актуально постало питання також і власної відповідальності Тимошенко за фінансування президентської виборчої кампанії".

"І коли вона каже, що її хтось боїться - нехай дасть відповідь, чому вона не фінансує ці вибори. Вона боїться їх профінансувати", - наголосив кандидат у президенти, зауваживши, що ці бюджетні кошти не є особистою власністю прем'єр-міністра, адже вони належать усьому українському народу.

Він також зазначив, що постанова ЦВК, в якій ідеться про незадовільний рівень фінансування для організації і проведення виборів президента, є цілком справедливою.

За словами політика, вимоги чинного законодавства примусять Тимошенко виплатити ЦВК необхідні кошти для своєчасного проведення прозорих і чесних виборів.

Як повідомлялося, Центральна виборча комісія у середу прийняла постанову, якою зобов'язала Міністерство фінансів та Державне казначейство до 24 грудня перерахувати на рахунок ЦВК кошти на підготовку і проведення президентських виборів на 2009 рік.

Раніше прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заявила про своєчасне й повне фінансування Центральної виборчої комісії Кабінетом міністрів на підготовку і проведення виборів президента в 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: