Світові ринки злагоджено ростуть

Четвер, 24 грудня 2009, 09:52

Європейські фондові індекси за підсумками торгів у середу виросли на 0,2-0,8%, незважаючи на появу слабкої статистики з ринку житла в США.

Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Як повідомлялося раніше, продажі нових будинків в США в листопаді впали на 11,3% - до 355 тис. у річному вирахуванні, мінімуму за 7 місяців, свідчать дані міністерства торгівлі США.

Реклама:

Зведений індекс шестисот найбільших підприємств регіону Dow Jones Stoxx 600 піднявся за підсумками торгів на 0,3% - до 251,9 пункту - максимального рівня з жовтня 2008 року.

Індекси в останній повний робочий день на фондових майданчиках Європи перед настанням Різдва зросли у 12 з 18 країн Західної Європи.

"Ми позитивно оцінюємо ситуацію на ринку акцій. Ми чекаємо нових сюрпризів у сенсі економічного зростання. Він прискориться в 2010 році. Ринок продовжить підвищення", - заявив керуючий Union Investment Томас Роміг.

Фондові ринки США завершили торги в середу підвищенням після того, як стало відомо, що витрати і прибутки американців зросли у листопаді.

Витрати населення США в листопаді збільшилися на 0,5%, доходи - на 0,4%, свідчать дані міністерства торгівлі. Таким чином, споживчі витрати в США виросли за підсумками шостого місяця з останніх семи.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками торгів у середу виріс на 1,51 пункту (+0,01%) - до 10466,44 пункту.

Standard & Poor's 500 збільшився на 2,57 пункту (0,23%), склавши 1120,59 пункту.

Значення індексу Nasdaq Composite піднялося на 16,97 пункту (0,75%) - до 2269,64 пункту.

Обсяг угод на Нью-йоркській фондовій біржі в середу склав близько 5,7 млрд. акцій, що на 34% менше від середнього значення показника за останні три місяці.

Торги в четвер завершаться на три години раніше звичайного і будуть закриті 25 грудня в зв'язку зі святкуванням Різдва.

Фондові майданчики Азії демонструють зростання з ранку в четвер слідом за підйомом цін на нафту, метали та комп'ютерні мікросхеми, викликаним очікуваннями підвищення попиту на сировинні товари в Китаї та США.

Зведений фондовий індекс Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI Asia Pacific піднявся на 1,2% з відкриття торгів.

Японський індекс Nikkei додав 1,2%, південнокорейський Kospi - 1%.

Ринки Австралії, Гонконгу та Сінгапуру працювали 24 грудня половину дня. У п'ятницю всі основні біржі регіону, крім Японії та материкового Китаю, будуть закриті у зв'язку з Різдвом.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!