"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У банків терміново просять грошей на пенсії

Четвер, 24 грудня 2009, 09:23

Державне казначейство просить комерційні банки в період з 24 по 31 грудня в першочерговому порядку виконувати платіжні доручення клієнтів установ банків по перерахуванню коштів, які належать Пенсійному фонду, державному та місцевим бюджетам.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У своїх листах до фінустанов голова Держказначейства Тетяна Слюз і голова Пенсійного фонду Олексій Зарудний просять також щогодини перераховувати на рахунки органів ПФ, відкритих в установах Ощадбанку, страхові внески, що сплачуються на рахунки комерційних банків.

Це прохання ПФ аргументує необхідністю накопичити фінансовий ресурс для своєчасної виплати пенсій протягом першої декади січня 2010 року.

Реклама:

Як повідомлялося, Секретаріат президента оцінює дефіцит держбюджету в грудні в 15 млрд. гривень, а в першому кварталі 2010 року - в 13 млрд. гривень.

За даними Секретаріату, на 17 грудня залишок коштів на рахунках Єдиного казначейського рахунку становив близько 2 млрд. гривень.

Секретаріат глави держави також оцінює дефіцит ПФ в 2009 році у 17 млрд. гривень, який за 11 місяців було профінансовано за рахунок наданих урядом позик на 16 млрд. гривень.

При цьому залишок коштів ПФ скоротився за січень-листопад з 3,5 млрд. гривень до 1,1 млрд. гривень при місячних виплати близько 13,5 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: