"Укрзалізниця" просить від Росії справедливих розцінок

Вівторок, 22 грудня 2009, 19:23
"Укрзалізниця" просить свою російську компанію-візаві "Російські заліниці" (РЖД) прирівняти розцінки на перевезення вантажу в напрямку українських портів до рівня внутрішньоросійських.

Про це в українській установі повідомили агентству "Інтерфакс-Україна".

Повідомляється, що теперішні російські розцінки на перевезення до українських і до російських портів відрізняються на півтори-два рази.

"Тому навіть якщо ми встановимо нульову ставку на перевезення Україною - все одно не привабимо російського перевізника, бо доправлення вантажів до російських портів обійдеться йому дешевше", - розповів начальник управління внутрішніх зв'язків Укрзалізниці Ігор Матвєєв.

Згідно з позицією українського перевізника, російська компанія обіцяла поступово вирівнювати вартість імпортних і експортних перевезень до рівня цін, який діє на внутрішніх маршрутах у Росії.

Реклама:

Таким чином уже 2010 року розцінки мали стати однаковими, але наразі, як зауважує Матвєєв, обіцяна динаміка не простежується.

Втім, у відповіді прес-служби РЖД таки йдеться про плани 2010 року "досягнути виняткових тарифних умов на транзитні перевезення вантажів між Росією й Україною".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!