Депутати згадали про кризу і підтримали аграріїв

Вівторок, 22 грудня 2009, 13:25

Верховна рада прийняла закон про підтримку агропромислового комплексу в умовах світової фінансової кризи.

За прийняття документу проголосували 374 депутати з 431, зареєстрованого у залі, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Закон передбачає, що сума ПДВ, яка повинна вноситися до бюджету переробними підприємствами усіх форм власності за реалізовану ними сільськогосподарську продукцію, має бути у повному обсязі спрямована для виплати дотацій сільськогосподарським виробникам.

Порядок нарахування виплати та використання цих коштів буде визначатися Кабміном.

Реклама:

Ця норма буде діяти без обмеження строку її застосування. Припиниться дія закону лише тоді, коли в державному бюджеті буде передбачено, що сума ПДВ, яка сплачується переробними підприємствами, має спрямовуватися до спеціального фонду держбюджету з подальшим використанням його на виплати визначені Кабміном.

Крім того, законом встановлюється, що зерно, яке є об'єктом державного цінового регулювання, буде зберігатися виключно на сертифікованому зерновому складі, зерносховищі чи елеваторі.

Плата за таке зберігання не може перевищувати 2% від вартості зерна, розрахованої від мінімальної закупівельної ціни.

Встановлювати режим цінового регулювання вартості послуг ветеринарної медицини, хлібної інспекції, карантинної інспекції відтепер буде Кабінет міністрів.

Як повідомлялося раніше, 7 грудня народні депутати України Катерина Ващук від блоку Литвина та Микола Присяжнюк з Партії регіонів зареєстрували в парламенті законопроект замість так званого аграрного антикризового закону, який 24 листопада Конституційний суд визнав незаконним.

Попередній законопроект, містив низку норм, серед яких найбільш важливі - про заборону продажу земель сільськогосподарського призначення до 1 січня 2010 року, продовження спеціального режиму стягування ПДВ та фіксованого сільгоспподатку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!