"Енергоатом" розрахується за паливо кредитом від Альфа-Банку

Вівторок, 22 грудня 2009, 12:26

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" отримало в Альфа-Банку 50 млн. дол. для розрахунків з російським ВАТ "ТВЕЛ" за атомне паливо.

Про це заявив президент "Енергоатома" Юрій Недашковський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Недашковський підкреслив, що НАЕК не має заборгованості за постачання палива, але через дефіцитний енерготариф компанія звернулася з проханням змінити первинний графік постачання палива та розрахунків за нього.

За словами Недашковського, залучені кошти допоможуть скоротити відставання в графіку розрахунків з "ТВЕЛ".

Реклама:

Президент "Енергоатома" також підтвердив, що генеральна компанія продовжує переговори про кредитування і з іншими банками, зокрема, з банком "Київ" про позику в 100 млн. грн. для покриття касових розривів.

Раніше Недашковський відзначав наявність дефіциту коштів у компанії у зв'язку зі зменшенням обсягів виробництва електроенергії на АЕС в умовах кризи і низьким тарифом на електроенергію, що виробляється станціями.

За його словами, дефіцит коштів "Енергоатома" в 2009 році при нинішньому тарифі на електроенергію складе близько 2 млрд. грн.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох діючих АЕС України. Він Експлуатує 15 енергоблоків, що мають електричну потужність 13,835 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: