"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Ющенко турбується щодо співпраці Стельмаха з Тимошенко

Вівторок, 22 грудня 2009, 11:30

Президент Віктор Ющенко наполягає на погодженні Національним банком і Кабінетом міністрів використання прибутку НБУ.

Про це сказано в його листі прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко, голові Національного банку Володимиру Стельмаху й голові Ради НБУ Петру Порошенку, передає агентство "Українські новини".

Ющенко також наполягає, щоб за результатами таких консультацій було установлено порядок направлення цих коштів кінцевим одержувачам з чітким дотриманням їх цільового використання.

При цьому він вказав на низку ризиків щодо застосування підписаного ним закону про виділення 608 млн. гривень на боротьбу з грипом, який передбачає виділення такої суми із прибутку НБУ.

Реклама:

Зокрема, Ющенко нагадав, що зараз діють 2 закони, які передбачають використання прибутку НБУ на загальну суму, яка перевищує затверджені радою НБУ прогнози в кілька разів, тому направлення цих коштів, на думку президента, потребує негайного погодження їх розподілу з Кабміном.

Крім цього, Ющенко зазначив, що уряд практикує нецільове або неповне використання коштів, отриманих на виконання цих законів.

Також, на думку голови держави, забезпечення цільового використання коштів ускладнюється необхідністю прийняття цілої низки рішень Кабміну, яке стосується проведення закупівель товарів, робіт і послуг за бюджетні кошти без застосування тендерних процедур.

Як повідомлялося, Рада Національного банку на засіданні 30 листопада схвалила перерахування до державного бюджету 608 млн. гривень фактичного прибутку Нацбанку за січень-вересень 2009 року.

22 грудня Ющенко схвалив цей закон.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: