"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" у тандемі з Китаєм буде розвивати ядерну енергетику

Вівторок, 22 грудня 2009, 10:43

Держпідприємство "НАЕК "Енергоатом" і китайська ядерно-енергетична корпорація CGNPC парафували меморандум про взаєморозуміння.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЕК, передає агентство "Інтерфакс-Україна".

За її даними, підписання меморандуму очікується в січні 2010 року.

Крім того, представники "Енергоатому" і CGNPC в ході зустрічі в Києві обговорили питання будівництва нових потужностей, розвитку вітрової енергетики, а також можливість обміну досвідом експлуатації енергоблоків атомних електростанцій (АЕС).

Реклама:

Згідно з повідомленням, президент "Енергоатому" Юрій Недашковський поінформував китайську делегацію про основні завдання, що стоять перед компанією, зокрема, про збільшення генеруючих потужностей та розвитку вітроенергетики.

За його словами, розвиток вітрової енергетики в Україні підтримується на державному рівні, а високий тариф на електроенергію ВЕС робить цю галузь інвестиційно привабливою.

У свою чергу, керівник китайської делегації генеральний директор з питань міжнародного співробітництва CGNPC Лу Вей поінформував про розвиток ядерно-енергетичної галузі Китаю і компанії, а генеральний директор дочірньої компанії китайської корпорації CGNWP Ширлі Ліу ознайомила учасників зустрічі з організацією роботи ВЕС в Китаї.

При цьому вона зазначила, що CGNPC зацікавлена в довгостроковій співпраці та поглибленні взаємовідносин з "Енергоатомом" у сфері розвитку вітрової енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: